11:00

28.11.22.

Počeo Dubrovački zimski festival uz odličnu atmosferu na prepunom Stradunu

Podijeli

Paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem blagdanske rasvjete uz koncert grupe Dalmatino na prepunom Stradunu, sinoć 26. studenog otvoren je deveti Dubrovački zimski festival. U ceremoniji otvaranja uz gradonačelnika Mata Frankovića sudjelovali su: Plesni studio Lazareti, muška klapa FA Linđo, Dječji zbor Dubrovnik i radionica kolende i božićne pjesme te Djed Mraz iz Laponije, posebni gost ovogodišnjeg festivala.

 

Prvu adventsku svijeću, svijeću nade, na adventskom vijencu ispred Katedrale upalio je gradonačelnik Mato Franković, dok je molitveni dio predvodio župnik župe sv. Križa iz Gruža, fra Mihovil Žuljević Mikas. Ceremonija otvaranja festivala potom je započela na Stradunu, povorkom u kojoj je uz brojne male i velike vilenjake stigao i Djed Mraz iz Laponije, a koji je, s Gradonačelnikom i Medom upalio blagdansku rasvjetu u Gradu čime je službeno otvoren deveti Dubrovački zimski festival. Dubrovnik je tako sinoć zaodjenuo bajkovito blagdansko ruho prekriven s više od tisuću lampica, svjetlucavih dekoracija i blagdanskih ukrasa.

 

Za glazbeni dio programa na Stradunu pobrinula se grupa Dalmatino, a dvosatnim koncertom u kojem je uživala brojna publika, dali su nagovjestiti kako sve Dubrovčane i njihove posjetitelje ove zime očekuje advent za pamćenje!

 

A posebni ovogodišnji gost, Djed Mraz iz Laponije, prije nego se otisne na putovanje oko svijeta, poziva dječicu na druženje u atrij Kneževa dvora, još danas od 15 do 19 sati.

 

Na veselje mnogih, a osobito najmlađih, od danas 27. studenog otvoreno je atraktivno nenatrikveno klizalište na teniskim terenima u Uvali Lapad koje će raditi svakog dana tijekom trajanja festivala i to u terminu od 9 do 22 sata, a petkom i subotom do 23 sata. Od danas pa sve do kraja festivala, svakim danom od 9 do 18 sati kroz Uvalu Lapad prometuje i Adventski vlakić koji je besplatan za sve putnike, uz napomenu da je za djecu ispod 12 godina potrebno osigurati pratnju odrasle osobe.

 

U sljedećih četrdesetak dana festivala, sve zainteresirane svakog dana očekuje bogat sadržaj za velike i male, a više detalja dostupno je na web stranici www.dubrovackizimskifestival.hr te društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala.

Podijeli