08:00

01.01.23.

Spektakularnim dočekom započela nova 2023. na Stradunu

Podijeli

Dubrovnik je u novu godinu ušao uz vrhunsku atmosferu za koju se pobrinuo Petar Grašo te uz spektakularni vatromet  točno u ponoć, nakon čega je tradicionalno uslijedila i čestitka gradonačelnika Mata Frankovića.

 

Prepun Stradun ispratio je Staru i dočekao novu 2023. uz jednu od najvećih glazbenih zvijezda hrvatske estrade, Petra Graša koji je priredio atmosferu za pamćenje. Spektakularni vatromet točno u ponoć označio je početak nove godine. Kao predgrupa Petru Grašu nastupili su Ante Gelo band te Bruna Oberan, Alen Đuras i Iva Ajduković koji su izvedbom brojnih domaćih i stranih hitova zagrijali atmosferu na jednoj od najljepših svjetskih ulica, a zabavljali su brojnu publiku na Stradunu i iza Grašovog nastupa.

 

Sinoćnji doček Nove godine predstavlja vrhunac bogatog programa 9. Dubrovačkog zimskog festivala u organizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara.

 

Danas, prvog dana 2023. točno u podne na Stradunu, Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta tradicionalno će održati Novogodišnji koncert, a pridružit će im se sopranistica Marta Hut te tenor Roko Radovan. Posjetitelji će moći uživati u glazbi uz kamenice i pjenušac u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika. Prva večer nove godine na Stradunu je tradicionalno rezervirana za klapsku pjesmu pa će tako koncert u 21 sat održati Tomislav Bralić i klapa Intrade.

 

Podijeli