11:00

02.12.22.

Vikend prepun festivalskih događanja

Podijeli

Iznimno bogat raznovrsnim programima, drugi vikend Dubrovačkog zimskog festivala, ponudit će svim generacijama mnogobrojne sadržaje diljem grada. Sutra, 3. prosinca Dubrovnik će vrvjeti događanjima: počinju programi u Uvali Lapad, Gružu, Kabogi, Mokošici i u Pilama. U povijesnoj jezgri grada paljenje druge adventske svijeće predvodit će katedralni župnik don Marin Lučić, a upalit će je dubrovački biskup  mons. Roko Glasnović u subotu u 19 sati ispred Dubrovačke katedrale. Na velikoj festivalskoj pozornici na Stradunu nastupit će Urban & 4 u 21 sat, a dobra zabava nastavit će se i nakon koncerta uz DJ glazbu. Na prvu ovogodišnju vožnju kreće i omiljeni Pop up Kolenda bus, u điru od grada do Mokošice.

 

Bogatoj festivalskoj ponudi Gruž se pridružuje s programom AdvenTUP – predbožićna čarolija u tvornici koji organizira TUP – urbana četvrt. U subotu i nedjelju od 12 do 23 sata, pripremljen je zanimljiv program za sve uzraste, od sajma dobre glazbe i „food marketa“, preko radionica za djecu i odrasle, nogometnog kantuna, pub kviza, dvije izložbe, do glazbenih nastupa benda Bloombox i DJ-a Petra Ipšića. Prilika je to za vidjeti Tvornicu ugljenografitnih proizvoda TUP u novom čarobnom ruhu i sudjelovati na nešto drugačijem Adventu.

 

Program Šarena zima u Uvali počinje sutra 3. prosinca u 11 sati otvaranjem Du STEM festivala u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, koja organizira i koordinira i brojna druga festivalska događanja u Uvali Lapad. Na pozornici kraj fontane u 12.15 Slovensko kulturno društvo „Lipa“ izvest će Tonka Balonka Show, a u 12.45 Plesno rekreacijski studio Dubrovnik i Mažoretkinje Grada Dubrovnika održat će Šareni plesni kolaž, na istom mjestu. Zavijorit će se zmajevi i baloni iznad plaže u Uvali u 13.30 kada je na rasporedu atraktivna zmajada za djecu i mlade koju koordinira Aero klub Nimbus. Adventski vlakić prometuje svakog dana od 9.30 do 17 sati, a klizalište na teniskim terenima u Uvali otvoreno je svakodnevno tijekom festivala od 9 do 22 sata, a petkom i subotom do 23 sata.

 

Božić u Svetoj Obitelji u Mokošici počet će 3. prosinca dolaskom Pop up Kolenda busa s omiljenim festivalskim licima Medom i vilenjacima, a nastavit se na pozornici ispred Kluba mladih Sveti Ivan Pavao II. druženjem mladih uz glazbu s Triom Laus.

 

Dvije prigodne blagdanske radionice izrađivanja božićnih dekoracija u okviru programa Božić u Kabogi održat će Dubravka Lošić, Kristina Skvrce i Ivana Dražić Selmani, sutra, 3. prosinca za uzrast od 8 do 14 godina u poslijepodnevnim satima te u nedjelju, 4. prosinca za uzrast od 5 do 8 godina.

 

Ove godine posebno će zasjati park u Pilama, u kojem će se održavati i razni sadržaji, već sutra od 17 do 19 sati Plesni studio Lazareti organizira zabavu uz omiljene likove iz dječjih crtića i poziva dječicu da se odjenu poput njih. Tu će se ove godine naći i novi photo point, a bogato osvjetljenje uz snježno ruho vikendom priuštit će pravu kulisu za savršenu blagdansku fotografiju! Sniježit će tako u Pilama petkom, subotom i nedjeljom u poslijepodnevnim satima, osim u slučaju lošeg vremena.

 

U Kazalištu Marina Držića 3. i 4. prosinca u 18 sati Kazališna družina Kolarin zaigrat će Ježevu kućicu u režiji Darije Mikulandre Žanetić. Sljedećeg tjedna 8. i 9. prosinca u 10 sati u Kazalištu je na programu predstava Zlatno libro u režiji Helene Petković, nastala u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i KMD-a.

 

Subotnja jutra u gradu tradicionalno su u znaku nastupa Folklornog ansambla Linđo u 11.30 te besplatnog tematskog razgledavanja grada Kozmopolitski Dubrovnik u organizaciji TZ grada Dubrovnika, na hrvatskom i engleskom jeziku dok su subotnja popodneva rezervirana za, također besplatno, tematsko vođenje pod nazivom Zlatno doba Dubrovnika u organizaciji Doma Marina Držića.

Bogat program organiziraju i ostale kulturne ustanove pa tako Prirodoslovni muzej svake subote tijekom prosinca održava Prirodoslovnu božićnu stvaraonicu - kreativnu radionicu izrade božićnih ukrasa za osnovnoškolce, a Dubrovačke knjižnice danas u 17 sati za djecu od 4. do 8. razreda organiziraju program Adventska pričaonica Gradom, s početkom iz prizemlja Narodne knjižnice Grad, a koji će kroz ovu vođenu šetnju naučiti više o svecima Došašća. Prijave se primaju putem emaila Odjela za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica [email protected]. Umjetnička galerija Dubrovnik poziva na Subotnju kavu u galeriji uz retrospektivnu izložbu Mara Mitrovića „Neutralna plovnost“.

 

Advent na Vojnoviću u organizaciji Studentskog centra Dubrovnik donosi nastupe Bosutskih bećara večeras 2. prosinca u 20 sati te Matka i Brane sutra, 3. prosinca, također u 20 sati. U nedjelju, 4. prosinca u okviru Adventa na Vojnoviću SC Dubrovnik organizira dolazak Svetog Nikole u 10.30 ispred Studentskog centra ili u slučaju lošeg vremena u dvorani Salocha.

 

Pop-up Kolenda bus kojim putuju najmlađima omiljeni sudionici festivala, Medo, djedica i njegovi vilenjaci iz Plesnog studija Lazareti, u svom će điru gradskim i prigradskim ulicama ove subote uveseljavati sve koji ga susretnu.

Podijeli